Posted on

Hoe maak je een Gallerywall? Door Doortje Kruisheer

Hoe maak je een Gallerywall? Door Doortje Kruisheer

“GALLERYWALL – Je zult het vast vaker voorbij hebben zien komen, een gallerywall. Misschien probeer je er zelf thuis een te creëren, of ben je gewoon benieuwd hoe je zoiets nou opbouwt. Je start met het maken van een selectie. Wat vind je mooi? Wat spreekt jouw aan? Dat is natuurlijk het belangrijkste! De volgende stap is daar een eenheid van te maken. Hoe je dat doet ga ik je hier proberen uit te leggen.

Als je hebt verzameld wat je mooi vindt, zou ik daarna eens goed gaan kijken welke kleuren er al in de ruimte voorkomen. Welke kleur is bijvoorbeeld het vloerkleed wat er ligt? De bank? De accessoires? Misschien wel het beddengoed of de sprei? Door deze kleuren op de muur straks nog een keer te herhalen, zorg je er voor dat er nog meer verbinding ontstaat in een ruimte. Hierbij dus de tip om uit je verzameling iets te kiezen waar een kleur inzit die al in jouw ruimte voorkomt. Zelf hou ik altijd de regel aan een kleur minimaal drie keer te laten terugkomen in een ruimte. Dus stel je hebt een groen kussen en een groene vaas, dan is het aan te raden ook iets aan de muur te hangen waar groen in voorkomt. Nog even een kleine sidenote hierbij: het hoeft niet precies dezelfde kleur groen te zijn. Iets wat enigszins bij elkaar in de buurt komt is al goed. 

Heb je nu een leuke verzameling van verschillende Art Prints en misschien wel eigen foto’s? Mooi! Voor het eventueel toevoegen van eigen foto’s heb ik ook nog een leuke tip, waarbij je er direct voor zorgt dat je gallerywall straks nog meer een eenheid wordt. Namelijk (heel licht!) Een filter over de foto doen. Dit kan bijvoorbeeld al heel makkelijk op een iPhone, en vast ook op andere smartphones. Ik zou er dan voor kiezen bijvoorbeeld een filter er voor 25% overheen te doen. Zo valt het niet op dat er echt een filter overheen zit, maar zorg je er wel voor dat de beelden bij elkaar meer een eenheid zullen vormen. 

Als je tevreden bent over je verzameling, is het tijd voor de lijsten! Hier zijn natuurlijk talloze mogelijkheden voor. Persoonlijk zou ik altijd gaan voor dezelfde lijsten, in verschillende formaten. Door te kiezen voor dezelfde lijsten, vormt de Gallerywall straks ook weer sneller echt een mooie eenheid. Wanneer je kiest om hierbij ook nog overal voor een passe-partouts te gaan is dit effect nog sterker. Daarbij komt dat een passe-partouts een artprint of afbeelding nog beter in een kader plaatst, waardoor de aandacht echt op het kunstwerk gevestigd wordt.

Tot slot raad ik altijd aan om een oneven aantal lijstjes op te hangen. De reden? Dat geeft een speels en dynamisch effect. Door ze dan ook niet precies in lijnen naast elkaar op te hangen, ben je daarna ook vrij de lijstjes af en toe eens te wisselen. Ook het toevoegen van een extra lijstje daarna is dan een stuk makkelijker. Verder is het leuk om bij een Gallerywall te werken met verschillende formaten, dit zorgt ook voor een speels effect! Hierbij raad ik vaak aan om met maximaal drie formaten te werken, zodat het wel een eenheid blijft. 

Hopelijk ben je inmiddels helemaal geïnspireerd geraakt thuis ook een mooie gallerwywall te gaan maken. Ik zou zeggen probeer dingen uit, voeg een beetje kleur toe aan je interieur en geniet van het proces.”

Doortje Kruisheer geeft interieur styling en advies op maat. Dit doet ze low-key op haar eigen originele manier. Op Doortjes volledig vernieuwde website kun je kiezen uit maar liefst acht verschillende styling advies pakketten: van ‘een uurtje samen sparren’ tot een compleet interieur advies voor je hele huis met hierin o.a. een kleuradvies, shoplist, lichtplan, meubelplan en stylingtips. En alles hier tussenin.

Speciaal voor de feestdagen kun je nu (limited edition, want slechts 100x te bestellen) een mini-advies bestellen. Deze krijg je nu GRATIS thuisgestuurd in feestelijke kerstverpakking. In de feestelijke box vindt de ontvanger een uitleg over het mini-advies en wat diegene er precies mee moet doen. Plus een unieke code om het kado te verzilveren op haar website. Bekijk hier een voorbeeld van zo’n mini advies.

Volg @thuisbijdoor op instagram voor praktische, mooie en altijd originele interieur tips!