Contact

Over Andrea

Kunst aan de muur geeft je huis geborgenheid. Het is jouw thuis. Het laat zien we je bent.


Geboren in IJmuiden, aan zee. Na wat omzwervingen door zuiden van het land en België, woon ik sinds 1995 met m’n man en drie kinderen in ‘het Land van Maas en Waal’.  Een fijn thuis creëren voor mijn gezin is voor mij zowel een vanzelfsprekendheid als belangrijk. De kinderen zijn inmiddels volwassen en het huis uit. Wij blijven tussen de rivieren wonen, waar de kinderen gelukkig ook nog veel te vinden zijn.

In Haarlem heb ik de opleiding ‘Mode en Kleding’ heb voltooid. Met een moeder als coupeuse was ik als kind altijd omgeven door mooie stoffen. Ik was op alle gebied creatief, als ik maar kon creëren. Tijdens mijn opleiding spraken de grafische vakken mij het meeste aan.

Nadat we kinderen hebben gekregen en ik in de mode werkzaam was, begon ik met schilderen. Ik vond het heel inspirerend om bij verschillende kunstenaars lessen te volgen. De opdrachten volgden meteen, waarschijnlijk omdat dit bij mij past: ik vind het leuk om te kijken naar de wensen van mijn klanten en samen tot een persoonlijk ontwerp te komen. 

Nu heb ik naast het werk in opdracht, steeds meer een eigen stijl gevonden. Het is een manier van schilderen waar ik steeds op terugval. Een lijnenspel, silhouetten, realistisch maar wel in combinatie met abstract. Gedurfde kleurencombinaties, maar ook mijn voorliefde voor zwart-wit.

Mijn inspiratie haal ik uit mode, film en (heel veel) interieur. Maar eerlijk gezegd loop ik de hele dag in mijn hoofd schilderijen te maken, kijk ik naar iedere vorm en hoe zich dat verhoudt met kleur.

Ik hoop dat ik jou weer mag inspireren, zodat jij, mede door jouw kunst, laat zien wie er woont.

Liefs,
Andrea

Contact

Wil je schilderijen komen bezichtigen? Je bent van harte welkom. Heb je een vraag of wil je graag advies op maat? Voel je vrij om een berichtje te sturen naar info@atelierandrea.nl.

Service

Als u vragen heeft over het retourneren en verzenden kunt u op onze Retourneren en verzenden pagina meer informatie vinden. Voor hulp bij bestellen en andere veelgestelde vragen kunt u terecht op onze FAQ pagina.