Geplaatst op

Gallerijmuur maken. Hoe maak je deze zelf, met of zonder gaten in de muur

Deze blog is geschreven door Wendy Koning van Studio Zinnig

Mijn galerijmuren én een leuke kunstenares in de spotlights.

Vaak heb je op meerdere plekken een of twee dingen aan de muur hangen, als je kritisch kijkt zal je zien dat dat vaak geen eenheid is, toch?

Een goede manier om dat wel te maken is ze samenbrengen op één muur, of, als je de smaak te pakken hebt op meerdere. Vraag mij niet hoeveel ik er inmiddels gemaakt heb… De mijne in huis zijn meestal in zwart wit met af en toe eentje ertussen met kleur.

Hoe verzamel je materiaal?

Origineel is om foto’s uit je eigen collectie te combineren met bijvoorbeeld gekochte of gekregen afbeeldingen.

  1. Verzamel eerst beeld. B.v. die gekke familiefoto, die mislukt leek omdat iedereen een gek gezicht trok, je lievelingsplek van je vakantie. Pinterest is een super hulpmiddel. Indien je dit online gaat plaatsen, doe dit met toestemming van de maker. Het kan je op fikse boetes komen te staan als je onrechtmatig beeldmateriaal gebruikt van anderen. Bekijk dit dus goed voordat het gebruikt op je site, Facebook of instagram.
  2. Bedenk op welke muren je iets gaat doen. Hoe zie je de muur,  vanaf de grond, of juist boven de bank, of bij de trapopgang?
  3. Kies verschillende beelden: landschap voor de diepte, een close-up van een gezicht of detail, een grappige kindertekening. Om het persoonlijk te maken kies ik zelf altijd een mix, een eigen foto, een leuke tekst. Op de muren bij mij thuis die ik je laat zien zitten er naast posters en eigen foto’s ook artprints van Atelier Andrea tussen.

Via Irene Burg kwam ik met kunstenares Andrea in contact en ze vroeg me of ik het mooi vond om te zien hoe haar werk op mijn galeriemuur zou staan. Haar werk is heel verschillend, ze is geïnspireerd door muziek, natuur, mode en interieur.

Lees verder op de blog van Studio Zinnig