Geplaatst op

Glas in loodschilderij van de Goede Herderkerk in IJmuiden

Glas in loodschilderij van de Goede Herderkerk in IJmuiden

Wat ons aansprak in de schilderijen van Andrea is haar figuratieve manier van werken, mooie vormen en kleuren. Toen we in die stijl een schilderij wilde laten maken konden we van meet af aan aangeven wat we wilden met de kleuren, de vlakverdeling en welke elementen we in het schilderij verwerkt wilde hebben. We wonen in een tot woonhuizen verbouwde kerk en wilden allerlei elementen van de oude kerk terug laten komen.

We hebben Andrea foto’s gestuurd van glas in lood motieven. Andrea heeft de kerk aan de buitenzijde gefotografeerd, zodat dit in het schilderij terug kon komen.

WE VINDEN HET NOG STEEDS LEUK OM ENTHOUSIASTE REACTIES VAN BEZOEKERS TE KRIJGEN.

Andrea is zelf steeds enthousiast en tijdens het werk werden in overleg met haar steeds nog dingen bijgesteld en veranderd. Een voorbeeld daarvan is de windhaan, het wapen van Velsen, sierde ooit de toren. Nu zou dat wat klein uitkomen en bovendien vonden we de linkerhoek van het schilderij nog wat leeg. De oplossing werd gevonden in het aanbrengen van een flink wapen linksboven. We vinden het steeds weer leuk om enthousiaste reacties van bezoekers te krijgen.

Jan Kieftenbeld

Het schilderij hangt naast het originele glas-in-lood.
De Goede Herderskerk in IJmuiden