Geplaatst op Geef een reactie

Wat is een Giclee print?

Wat is een Giclee print?

Veel mensen vragen zich af: Wat is een Giclee print? Giclee (spreek uit als zjie-klee) komt van het franse woord “giglet” wat stralen of vernevelen betekent. Bij deze techniek wordt hoogwaardige inkt in verschillende kleurlagen aangebracht op speciaal papier. Elke Art Print van Atelier Andrea is een Giclee Print. Dit maakt ze veel mooier dan een normale afdruk of poster. De kleuren zijn intenser en de Art Prints gaan langer mee!

Mooiere kleuren en langere levensduur
De Giclee is een afdruktechniek die ooit ontwikkeld is om reproducties te maken van kunstwerken. Men gebruikt deze techniek ook voor het drukken van voor foto-schilderijen. Dit omdat deze afdruktechniek veruit het beste resultaat  geeft als het gaat om de kleurechtheid en levensduur voor een print. Een Art Print van Atelier Andrea kun je ook wel foto-schilderij noemen. Het is een afdruk (een Art Print) van een écht schilderij.

Prints by Atelier Andrea - Wall Art Misty

Bijzondere printers 
Voor het afdrukken van een Giclee print wordt gebruik gemaakt van geavanceerde grootformaat inkjetprinters. Deze printers gebruiken maar liefst acht kleuren inkt! De printer spuit miljoenen microscopische inktdruppeltjes per seconde, wat zorgt voor een diep contrast, intense kleuren en een hogere resolutie dan de traditionele lithografie.

Alle Art Prints van Atelier Andrea zijn Giclée prints en afgedrukt op  310 grams Fine Art papier van Hahnemühle German Etching.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.