Geplaatst op

Giclée Art Print op canvas

Giclée Art Print op canvas

Kies je voor een Art Print van Atelier Andrea op canvas? Dan kies je voor een zeer hoogwaardige Giclee afdruk op een prachtig canvas doek!

Canvas

De Art Prints van Atelier Andrea worden gedrukt op Classic Art canvas (340gr.). Dit doek bestaat uit een mix van polyester en katoen. Bovendien wordt het canvas handmatig voorzien van meerdere lagen transparant vernis. Hierdoor komen de kleuren nog briljanter naar voren en is het doek extra beschermd tegen UV-licht, kras-bestendig en kan schoongemaakt worden als er stof op komt.

Spieraam

Het houten spieraam van het canvas is voorzien van vingerlassen (oersterk) en is opgebouwd uit meerdere delen vurenhout die kops/tegendraads verlijmd zijn. Hierdoor kunnen ze niet kromtrekken onder spanning of veranderende omgevingstemperaturen.

Baklijst

De canvassen van Atelier Andrea zijn zowel met als zonder baklijst te bestellen. Je hebt de keuze uit een blanke of zwart houten baklijst. Een baklijst is een lijst die het canvas omringt. Het canvas lijkt erin te zweven, waardoor een mooi ruimtelijk effect ontstaat. Een baklijst geeft je kunstwerk een exclusieve uitstraling. Wij zorgen er uiteraard voor dat jouw canvas ingelijst bij je aankomt.

Giclées

Een giclée (spreek uit als zjie-klee) is een reproductie van een kunstwerk van een zeer hoge kwaliteit. Het is de beste reproductietechniek die op dit moment beschikbaar is. Bij deze techniek worden hoogwaardige inkten in verschillende kleurlagen aangebracht op speciaal kunstdruk papier of canvas. Hierdoor ontstaat er een intense kleurbeleving van extreem hoge kwaliteit. Dit maakt ze veel mooier dan een normale afdruk of poster. Bovendien gaan Giclée prints wel tot 80 jaar mee, zonder te verkleuren.

Formaat

De canvassen van Atelier Andrea zijn in zes verschillende formaten te bestellen: 30 x 40 cm, 40 x 50 cm, 50 x 70 cm, 60 x 80 cm, 90 x 120 cm en 100 x 140cm. Een kleiner formaat bijvoorbeeld als onderdeel van je gallerywall tot een wandvullend kunstobject. 

Je kan er ook voor kiezen om je Art Print op Fine Art papier van Innova te laten drukken. Klik hier om daar meer over te lezen.