Geplaatst op

Een schilderij custom made, hoe werkt dat?

Een schilderij custom made, hoe werkt dat?

Ik krijg vaak de vraag, ik wil een schilderij custom made, hoe werkt dat? Grappig is dat hier niet één concreet antwoord op valt te geven. Vaak is het een samenloop van omstandigheden. Soms heeft iemand een schilderij gezien en vinden ze dat heel mooi, maar dan met bijvoorbeeld rood er in. Soms heeft iemand hele specifieke wensen, bijvoorbeeld een kerk uit de geboortestad of naam van de kinderen in het schilderij verwerkt. En soms wil iemand wel een schilderij, maar heeft diegene nog geen idee hoe het er uit moeten komen te zien. Voor mij is het altijd een leuke uitdaging om een schilderij custom made te maken!

In alle gevallen ga ik als volgt te werk: in eerste instantie praten we over de wensen van mijn opdrachtgever. Daarna ga ik bij hem of haar thuis op bezoek. Het is voor mij erg belangrijk om een interieur te zien, de sfeer te proeven en te zien waar het schilderij komt te hangen. Samen stemmen we dan af hoe het schilderij er uit moet komen te zien.

Het is voor mij erg belangrijk om een interieur te zien, de sfeer te proeven en te zien waar het schilderij komt te hangen.

Daarna ga ik vol inspiratie naar huis en begint het spannendste gedeelte: ik ga aan de slag. Als ik ongeveer op de helft ben, nodig ik mijn opdrachtgever(s) uit om het te komen bekijken. Is dit wat ze in gedachte hadden? Vinden ze het mooi? Moeten er nog dingen anders? Na dit gesprek (wat gelukkig meestal positief is, pfiew!) maak ik het custom made schilderij af.

Hieronder enkele voorbeelden van mijn custom made schilderijen. Als je op de foto klikt, kun je het verhaal van de opdrachtgevers lezen.

Een schilderij gebaseerd op natuurlijke elementen
voor Theo van Elk en Annemiek van Krevel
Schilderijen voor Kymo en Nox
voor Charlene, Nick, Kymo en Nox
Visus
voor Omedi Arbozorg en Medische Keuringen
Ir. P. Ph. Obels, arts
Glas in loodschilderij van de Goede Herderkerk in IJmuiden
voor Jan en Marijke Kieftenbeld