Custom Made

Custom Made
Schilderijen op maat gemaakt

IN OPDRACHT GEMAAKT

Familietekening

Ester en Jurgen wilden graag een familielijntekening in de woonkeuken van hun prachtige nieuwbouw familiehuis. Uitgangspunt punt was Art Print ‘Six is a party’ Deze Art Print heb ik voor hun vertaald naar een schilderij op maat.

Geïnspireerd op Interface

Dit schilderij heb ik in opdracht gemaakt voor een heel leuk stel uit Amsterdam. Ze waren erg gecharmeerd van de Art Print Interface en hun opdracht luidde dan ook: ‘We willen een schilderij met als uitgangspunt Interface, maar dan vertaald naar ons huis, interieur en het daarbij behorende kleurenpalet.’

Een schilderij gebaseerd op natuurlijke elementen

Voor een persoonlijk schilderij hebben we heel bewust voor Andrea gekozen. We hadden al mooie en bijzondere kunstwerken van haar hand gezien. Bovendien is ze een fijne en warme persoonlijkheid om mee samen te werken. Geïnspireerd door natuurlijke elementen als zee, bodem, vuur en hout heeft het schilderij vorm gekregen.

In het rood-oranje van een schaaltje

In onze zoektocht naar een bij ons passend schilderij hebben we veel inspiratie opgedaan maar het was allemaal net niet. We kenden Andrea wel maar kenden haar niet goed genoeg als kunstenares. We werden getipt om met Andrea te gaan praten en in de gesprekken met Andrea gaven we aan wat onze wensen zijn, Andrea vulde dat goed aan.

Kunst op de kinderkamer!

Toen ik in verwachting was van mijn dochter en in mijn hoofd de babykamer al aan het inrichten was, wist ik dat er kunst van mama moest komen. Ik hou enorm van haar werk en wist daarom ook zeker dat het precies zou aansluiten op mijn wensen. Al voor ik in verwachting raakte wist ik dat mama met het idee speelde om dieren te gaan schilderen, maar veel abstracter dan normaal. Dit idee sprak mij erg aan.

Toen ik wist welke kleuren de babykamer moesten worden heb ik die direct doorgegeven. Ik wilde een luipaard op het kamertje van mijn dochter.

Een schilderij voor Kymo en Nox

Zoals iedere kersverse ouder, wilde ook wij iets bijzonders voor ons kind. Wij wilden graag een uniek geboortekaartje. En zo kwamen wij terecht bij Atelier Andrea. Wij hadden een wirwar aan wensen en ideeën en de creatieve geest van Andrea heeft daar één geheel van kunnen maken.

Het ontstaan van Visus

Andrea maakt schilderijen op verzoek van de klant. We kozen voor Andrea omdat we een schilderij wilde in thema en kleur passend bij de praktijk. Na overleg en afstemming van onze ideeën op locatie waar het schilderij zou komen te hangen, heeft Andrea een proefopzet gemaakt.

Glas in loodschilderij van de Goede Herderkerk in IJmuiden

Wat ons aansprak in de schilderijen van Andrea is haar figuratieve manier van werken, mooie vormen en kleuren. Toen we in die stijl een schilderij wilde laten maken konden we van meet af aan aangeven wat we wilden met de kleuren, de vlakverdeling en welke elementen we in het schilderij verwerkt wilde hebben.

Kolibri Fantasy

Ook wij wilden graag een persoonlijk schilderij. En aangezien Andrea een heel professionele en invoelende vrouw is kwamen we bij haar terecht. Zij nam de tijd om regelmatig met ons erover te brainstormen hoe wij het wilden.

Custom made schilderij, geïnspireerd op Vogelvlucht

Dit schilderij -geïnspireerd op schilderij Vogelvlucht- heeft andere afmetingen 200 x 100cm De wens was om het schilderij persoonlijker te maken.

Africa Inspired

Dit schilderij is gemaakt met als uitgangspunt Afrika. Het is een schilderij in mixed media met touw, katoen, stro en leer. Koper, goud..

Vleugje Gustav

Een schilderij passend in de sfeer van een fantastische strak, modern nieuw woonhuis. De opdracht was: warme kleuren, strak, maar niet te strak..

Verbondenheid

De opdrachtgevers van dit schilderij waren op zoek naar een werk passend bij hun interieur. Het liefst abstract, maar dit te… Dat hoor ik vaker! Door grafische vormen toe te voegen, krijgt het geheel meer rust.

De paardjes van Demi

Wil je m’n paardjes naschilderen?’ Het was voor mij een grote uitdaging om deze de pony en het paard goed en levensecht op het doek te krijgen.

Polly!

Opa en oma zijn verzot op hun hondje Polly. Het leek ons daarom een heel leuk om met alle kinderen en kleinkinderen een schilderij van Polly cadeau te doen voor de 85ste verjaardag van opa.